Remontit ovat kalliita, joten kannattaa tehdä itse niin paljon kuin pystyy. Itse tekemällä voi säästää pitkän pennin. Vaativimmat projektit kannattaa kuitenkin luottaa ammattilaisten käsiin. Joissain tapauksissa voi myös saada verovähennystä, kun palkkaa ammattilaisen apuun. Lue säästövinkit remonttiin:

1. Kustannusten minimointi/optimointi

Remonttia tehdessä kannattaa muistaa myös asumiskustannukset ja miten remonttiratkaisut tulevat vaikuttamaan esimerkiksi sähkön- tai vedenkulutukseen. On tärkeää pohtia myös valaisuratkaisuja huolella, sillä usein on paljon kustannustehokkaampaa suunnitella remontin yhteydessä kuntoon myös valaistusratkaisut. Led-valot ovat tehokkaita ja ne kestävät pidempään kuin energiansäästölamput. Valaistukseen on myös saatavilla tummennus-/himmennysmahdollisuus. Vaikka niiden asentaminen on ehkä hieman kalliimpaa, voit niiden avulla säädellä valoa ja siten myös sähkölaskusi suuruutta.

Keittiön ja kylpyhuoneen ei tarvitse olla jättimäisiä – inhimillisen kokoinen kylpyhuone ja wc riittävät useimmille meistä. Lisäksi kodin märkätilat ovat kaikkein kalleimmat remontointikohteet. Tila- ja säästökustannuksia kylpyhuoneeseen saa esimerkiksi valitsemalla suihkuverhot suihkukaapin sijaan. Suihkuverhoja löytyy kauniita ja ne ovat edullisia verrattuna lasioviin. Suihkuverhot voi myös vaihtaa, ja näin piristää väliajoin kylpyhuoneen ilmettä.

2. Kilpailuta remontti

Mikäli remontin hoitaa ammattilainen, on tärkeää vertailla eri remonttiyritysten ja -ammattilaisten kustannuksia. Kannattaa myös pitää mielessä, että markkinoiden halvin työ ei välttämättä ole laadultaan parhain. Yrityksen taustoja kannattaa hieman selvitellä ennen remonttitarjouksen hyväksymistä. Lue esimerkiksi muiden asiakkaiden kokemuksia netistä.

img_pixabay_remontointivinkit_anna_mottonen_23. Muista vähentää remonttikulut verotuksessa!

Pienet remontointityöt voivat onnistua omasta takaa, mutta vaativampiin remontteihin, kuten sauna- tai keittiöremonttiin on parempi palkata ammattilainen, joka hoitaa homman nopeasti ja ammattitaidolla. Ulkopuolisen palkkaamisesta on myös verotuksellista etua, sillä jos remontoinnin suorittaa ulkopuolinen yritys tai urakoitsija, voi hakea kotitalousvähennystä.

Kotitalousvähennystä saa ainoastaan teetetystä työstä eli remonttiin liittyviä materiaalikuluja ei voi vähentää verotuksessa. Tämän takia on hyvä varmistaa, että urakoitsija erittelee laskussa työn ja materiaalin erikseen. Kotitalousvähennystä voi saada kalenterivuodessa enintään 2 400 euroa per henkilö, puolisot voivat saada vähennystä yhteensä siis jopa 4 800 euroa. Tästä syystä suuremmat remontit kannattaa jakaa osiin eri kalenterivuosille, jotta voit hyödyntää verovähennyksen maksimaalisesti.

Myös remonttilainan korot voi vähentää verotuksessa. Tämä koskee ainoastaan vakituisen asunnon remontointia. Jos remontissa on kyse peruskorjauksesta, eikä kosmeettisesta pintaremontista, tällöin laina luokitellaan asuntolainaksi. Kaikkien asuntoon liittyvien lainojen (eli myös remonttilainan) koroista 28 % on verotuksessa vähennyskelpoista. Verovähennyksen enimmäismäärä on 1 400 euroa kalenterivuodelta per henkilö, puolisoilla enimmäismäärä on siis yhteensä 2 800 euroa.

4. Vertaile rahoituksen tarjoajien hintoja!

Remontti olisi aina paras rahoittaa olemassa olevilla säästöillä. Yllättävään tai kiireelliseen remontin tarpeeseen ei kuitenkaan usein ole voitu varautua ajoissa, varsinkaan jos summa on suuri. Silloin tarvitaan ulkopuolista rahoitusta.

Remontin rahoituksen lainavaihtoehdot
Lainantarjoajia on useita, ja lainojen ehdoissa sekä kustannuksissa on suuriakin eroja. Siksi kannattaakin kilpailuttaa ainakin oman pankin lainavaihtoehdot, remontin tekevän yrityksen mahdollisesti tarjoama lainavaihtoehto sekä muiden pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamat lainat.

Oman pankin vaihtoehtoja voi helposti vertailla pankin nettisivuilta, ja kertalainan hakeminen voi onnistua suoraan nettipankin kautta. Tämä voi tuntua monelle helpoimmalta vaihtoehdolta, mutta se ei kuitenkaan välttämättä ole edullisin vaihtoehto. Onkin hyvä pyytää lainatarjous myös remontin tekevältä yritykseltä, mikäli yritys tarjoaa rahoitusvaihtoehtoa. Tämä voi osoittautua varsin kilpailukykyiseksi vaihtoehdoksi. Kolmantena vaihtoehtona on hyvä verrata muita rahoitusvaihtoehtoja eli netistä haettavia kulutusluottoja ja pankkilainoja. Näitä on helppo vertailla esimerkiksi lainavertailun avulla.

Lainatarjouksen pyytäminen ei sido mihinkään!
Lainatarjous kannattaa pyytää aina usealta eri tarjoajalta, sillä lainatarjouksen pyytäminen itsessään ei sido kuluttajaa mihinkään. Tarjouksen voi aina hylätä ilman syytä. Pyytämällä lainatarjouksen useammasta paikasta voi varmistaa sen, ettei maksa liikaa lainasta.

Share This