Remontti mielessä?

Kesän lähestyessä moni saattaa haaveilla kesämökin remontoinnista. Laiturin tai saunan kunnostaminen, tai terassin rakentaminen on saattanut olla mielessä jo pidempään. Sisätiloihinkin olisi kiva saada pitkästä aikaa uutta ilmettä. Remontti vaatii kuitenkin aina aikaa, ammattitaitoa ja rahaa. Töiden ohella ei jää ylimääräistä aikaa ja lomalla haluaisi vain lomailla. Ajansäästöön remontin ulkoistaminen on paras ratkaisu, ja remontti hoituu myös nopeammin ammattilaisen otteilla.

Remonttiin on useita rahoitusvaihtoehtoja

Remontti olisi aina paras rahoittaa olemassa olevilla säästöillä, mutta esimerkiksi yllättävän tai kiireellisen remonttitarpeen kustannuksiin ei ole voinut varautua tarpeeksi ajoissa, varsinkaan jos summa on suuri. Vaikka keittiö tai sauna kaipaisi pikaista remonttia, rahaa remonttia varten ei aina ole. Tällöin voi ilmetä tarve ulkopuoliselle rahoitukselle.

Jos esimerkiksi kesämökin laituri ja sauna tarvitsevat peruskorjausta, joiden hinnaksi tulisi yhteensä 4000 euroa mutta säästöissä on vain reilu 1000 euroa, niin mistä loppusumma kannattaa hankkia? Säästäminen on yksi vaihtoehto, mutta jos remontoinnin tarve on kiireellinen eikä koko kesää halua viettää säästöbudjetilla, voi remontin rahoittaa myös ulkopuolisella rahoituksella:

Lainantarjoajia on useita, ja lainojen ehdoissa ja kustannuksissa on suuriakin eroja. Siksi kannattaakin kilpailuttaa ainakin oman pankin lainavaihtoehdot, remontin tekevän yrityksen mahdollisesti tarjoama rahoitusvaihtoehto sekä muiden pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamat lainat. Näin remonttia ei tarvitse lykätä syksylle, vaan remontin saa hoidettua ennen kesäloman alkua ja kustannukset voi maksaa sovituissa erissä jälkikäteen pois.

Remontin rahoitus1Oman pankin vaihtoehtoja voi helposti vertailla pankin nettisivuilta ja kertalainan hakeminen voi onnistua suoraan nettipankin kautta. Tämä voi tuntua monelle helpoimmalta vaihtoehdolta, mutta se ei kuitenkaan välttämättä ole edullisin vaihtoehto. Onkin hyvä pyytää lainatarjous myös remontin tekevältä yritykseltä, mikäli yritys tarjoaa rahoitusvaihtoehtoa – tämä voi osoittautua varsin kilpailukykyiseksi vaihtoehdoksi. Kolmantena vaihtoehtona on hyvä verrata muita rahoitusvaihtoehtoja eli netistä haettavia kulutusluottoja ja pankkilainoja. Näitä on helppo vertailla esimeriksi lainavertailun avulla.

Lainatarjous kannattaa pyytää aina usealta eri tarjoajalta, sillä lainatarjouksen pyytäminen itsessään ei sido kuluttajaa mihinkään – tarjouksen voi nimittäin aina hylätä ilman syytä. Pyytämällä lainatarjouksen useammasta paikasta voi varmistaa sen, ettei maksa liikaa lainasta.

Muista vähentää remonttikulut verotuksessa!

Pienet nikkarointityöt saattavat myös onnistua omasta takaa, mutta vaativampiin remonttitöihin, kuten esimerkiksi sauna- tai keittiöremonttiin onkin parempi palkata alan ammattilainen, joka hoitaa homman nopeasti ja ammattitaidolla. Tästä on myös verotuksellista etua, sillä jos remontoinnin

suorittaa ulkopuolinen yritys tai urakoitsija, voi tällöin hakea kotitalousvähennystä.

Kotitalousvähennystä saa ainoastaan teetetystä työstä, eli remonttiin liittyviä materiaalikuluja ei voi vähentää verotuksessa. Tämän takia on hyvä varmistaa, että urakoitsija erittelee laskussa työn ja materiaalin erikseen. Kotitalousvähennystä voi saada kalenterivuodessa enintään 2 400 euroa per henkilö, puolisot voivat saada vähennystä yhteensä siis jopa 4800 euroa. Tästä syystä suuremmat remontit kannattaa jakaa osiin eri kalenterivuosille, niin voit hyödyntää verovähennyksen maksimaalisesti.

Myös remonttilainan korot voi vähentää verotuksessa, mutta vain vakituisen asunnon remontoinnista. Jos remontissa on kyse peruskorjauksesta eikä kosmeettisesta pintaremontista, luokitellaan se tällöin asuntolainaksi. Kaikkien asuntoon liittyvien lainojen, eli myös remonttilainan koroista 28 % on verotuksessa vähennyskelpoista. Verovähennyksen enimmäismäärä on 1400 euroa kalenterivuodelta per henkilö, puolisoilla enimmäismäärä on siis yhteensä 2 800 euroa.

Share This