headerSyksyn tullessa valomäärä vähenee ja ihmiset tuskastelevat miten jaksaa pimeän ajan yli, kunnes taas kevät tuo tullessaan lisää valoa. Kaamosväsymykseen tarjoillaan avuksi kirkasvalolamppuja, kehotetaan liikkumaan ja syömään terveellisesti. Oletteko koskaan miettineet mitä tapahtuu monessa suomalaiskodissa syksyisin?

Tummaa vai vaaleata

Monet meistä vaihtavat kodin tekstiilit ainakin kaksi kertaa vuodessa aina siihen ajankohtaan paremmin sopivaksi. Syksyisin sävyt ovat tummia ja tekstiilit paksuja. Miksi ihmeessä? Eikö syksyisin olisi parempi verhota koti vaaleampiin sävyihin, jotta ulkona vallitseva pimeys ei pääsisi sisälle. Jos vaaleus ei sovi sinun kotiisi, niin tekstiilit voivat silti olla kevyitä. Pitääkö talvi olla yhtä kuin tumma ja täyteläinen sisustus? Miksi talvella lattiasta löytyy paksu ja tumma matto, kun taas kesällä matto on kevyt ja vaalea? Nykykodissa kun ongelmana ei ole enää ikkunoista puhaltava kylmä ilma tai jääkylmät lattiat.

Ihana valo

Minä kuulun itse siihen ryhmään, jolla tekstiilit pysyvät samoina kunnes tapahtuu jotain ja ne vaihtuvat ja vanhat lähtevät kiertoon. Silti talven tullessa tunnelma on kotona erilainen. Mikään ei muutu, mutta silti jokin tuntuu muuttuvan. Osaltaan siihen vaikuttaa varmasti takassa tasaisesti räiskyvä tuli ja pöydillä palavat kynttilät, tunnelmavaloja unohtamatta.

Annetaan kaamosväsymykselle kyytiä ja nautitaan pimeästä vuodenajasta kaikkine ihanine valoineen!

Share This